Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

15 Σεπτεμβρίου Εορτασμός Αγίου Νικήτα.


   Για μια ακόμη φορά γιορτάσαμε στις 15-9-2019 τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα του Γότθου.
Την παραμονή 14-9-2019 το βράδυ πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εσπερινός μετ' αρτοκλασίας από τον Πανοσιολογιότατο  Αρχιμανδρίτη κ Σπυρίδωνα Πέρρα.
Ανήμερα στη γιορτή του Αγίου Νικήτα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
Εκ μέρους των επισήμων παρέστησαν στη θεία λειτουργία ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Μεσσηνίας κύριος Λαμπρόπουλος Ιωάννης, ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας κ. Βλάχος Αντώνιος, η δημοτική σύμβουλος μειοψηφίας κα Παναγιωτοπούλου Χάιδω, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντωνόπουλος Θεόδωρος καθώς και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Σελλά, Λαντζουνάτου, Καλογερεσίου και Τρίπυλα.
Έψαλε χορωδία ιεροψαλτών αποτελούμενη από ιεροψάλτες της Αθήνας και της Μητρόπολης μας.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο πατήρ Σπυρίδων Πέρρας, αρχιμανδρίτης αναφερόμενος κυρίως στο απόφθεγμα του Ιερού Ευαγγελίου της ημέρας εκείνης «τι ωφελήσει άνθρωπον εάν τον κόσμον κερδίσει όλον και βλάψει την ψυχήν αυτού
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, προσφέρθηκαν σε όλο το εκκλησίασμα άρτοι, διάφορα γλυκίσματα, Σελλαίικο τυρί, κρασί κτλ.
Το μεσημέρι -ανήμερα του Αγίου Νικήτα -γευμάτισε το εκκλησίασμα, μαζί με τους επισήμους στο καφενείο του χωριού μας.
Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης του γεύματος.

               Χρόνια Πολλά σε όλους μας.

Παρατήρηση: Ο δρόμος για την Ιερά μονή με ενέργειες του Δήμου Τριφυλίας είχε προετοιμασθεί και ήταν άνετη η πρόσβαση με τα ΙΧ.
28/09/2019



///////////////\\\\\\\\\\\\\\\

Την Πέμπτη  15 Σεπτεμβρίου 2016 Εορτάζουμε στον Άγιο Νικήτα.

Εορτασμός:  Άγιος Νικήτας ο Γότθος.

Από τον εορτασμό στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 :

 Οι φωτογραφίες παραχωρήθηκαν από φίλο του χωριού μας. Οι παρακάτω αφορούν προηγούμενο εορτασμό, μετά την ανακαίνιση του Ιερού Ναού.

 



Από τον εορτασμό στις 13 Απριλίου 2018 :