Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Εορτασμός Αγίου Νικήτα Μεγαλομάρτυρα στο Σελλά Μεσσηνίας

Εορτασμός Αγίου Νικήτα Μεγαλομάρτυρα στο Σελλά Μεσσηνίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την 15-09-2023 θα πραγματοποιηθεί η πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικήτα στο Σελλά Μεσσηνίας.

Την παραμονή (14-9-2023) και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ ανήμερα του Αγίου Νικήτα (15-9-2023) και ώρες από 7:00 έως 10:00 θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα γίνουν τα εγκαίνια του ΞΕΝΩΝΑ της Μονής, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά εφέτος, μετά την πρόσφατη ανακαίνισή του, όπου θα τελεστεί Αγιασμός και θα προσφερθούν καφές και κεράσματα σε όλους τους πιστούς που θα παρευρεθούν στην Εορτή του Αγίου Νικήτα.

Μετά την ανακαίνιση του Ναού που έγινε με δαπάνες των Απανταχού Σελλαίων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Τριφυλίας, την κατασκευή του περιβάλλοντος χώρου που ολοκληρώθηκε το έτος 2022 με δαπάνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έκλεισε και ο τρίτος γύρος των έργων της Μονής με την ολοκλήρωση της κατασκευής - ανακαίνισης του Ξενώνα, που θα λειτουργεί ως Αρχονταρίκι και θα υποδέχεται τους επισκέπτες - προσκυνητές αυτού του Ιστορικού Μνημείου, όπως έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού.

 Εντός των ημερών θα τοποθετηθεί μαρμάρινη επιγραφή στην εξωτερική είσοδο του προαυλίου χώρου της Ιεράς Μονής με το ακόλουθο κείμενο:

 - προσφορά του εργοστασίου μαρμάρων Νικολή Αλεξάνδρου, Λεωφ. Κύμης & Ορτανσίας 57 Αχαρνές, τηλέφωνο 210 24 06 022 και του συμπατριώτη μας Μανωλόπουλου Δημητρίου του Αθανασίου - κατάστημα μαρμάρων, Κωνσταντοπούλου Ηρώς 75, Ηλιούπολη, τηλέφωνο 69 79 44 10 57.

.../...

Σας προσκαλούμε όλους, όπως παρευρεθείτε στις προαναφερόμενες εορταστικές εκδηλώσεις και σας ευχόμεθα ολόψυχα ο Άγιος Νικήτας, που είναι προστάτης και σκέπη του χωριού μας, να σας χαρίζει υγεία, ευτυχία και κάθε καλό σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

 Ο Πρόεδρος του Συλλόγου                                Ο Πρόεδρος της Επιτροπής
 των Απανταχού Σελλαίων                                          της Ι.Μ. Αγίου Νικήτα

 

Αντώνιος Γεωργακόπουλος                              Δημήτριος Δημητρόπουλος